Υλικά:

  • 1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
  • 1,5 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 5 μικρά κρεμμύδια
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 5 μπαχάρια ολόκληρα
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Χυλοπίτες (παραδοσιακές, κατά προτίμηση από τους Αλευρόμυλους Διμυλιάς)

Εκτέλεση:

Τελικό ψήσιμο στο φούρνο
Μεταφέρετε τον κόκορα και τη σάλτσα σε ένα ταψί. Προσθέστε τις χυλοπίτες και ανακατέψτε ελαφρά ώστε να καλυφθούν από τον ζωμό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 240°C για 10–15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μελώσουν τα υλικά.

Βράσιμο κόκορα
Τοποθετήστε τον κόκορα σε μια κατσαρόλα με 1,5 φλιτζάνι κόκκινο κρασί. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε να πάρει μία βράση.

Προσθήκη υλικών
Προσθέστε το ελαιόλαδο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το φύλλο δάφνης και τα μπαχάρια. Συμπληρώστε με νερό, ώστε να καλυφθεί πλήρως ο κόκορας.

Μαγείρεμα
Αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά ο κόκορας και να δέσει η σάλτσα.